maanantai 7. lokakuuta 2013

Pyöräilykauden kovin ponnistus

Viime vuonna kirjoitin Pirkan pyöräilystä, jossa ajoin ensimmäisen yli 200 km:n pyörälenkkini. Lukijat ehdottivat seuraavaksi haasteeksi Turussa ajettavaa Route 300-tapahtumaa, joka on siis hieman yli 300 km:n kuntoajo. Eihän hullua tarvitse paljoa yllyttää, varsinkaan jos ajatuksen siemen on jo valmiiksi kylvetty.

Tänä kesänä treenasinkin vielä viimevuotista enemmän, ja ajoin entistä pidempiä pyörälenkkejä. Kaikkiaan harjoituskilometrejä ennen kesän loppupuolella ajettavaa Route 300:a kertyi n. 5800 km. Yli sadan kilometrin lenkkejä löytyi treenipäiväkirjasta tuolloin 26 kpl, joista neljä yli 150 km ja kolme 200 km ylittävää lenkkiä.

Route 300 - kuva: Johanna Amnelin
Kuva: Johanna Amnelin
Tapahtumaviikonlopun lähestyessä alkoi käydä selväksi, että sää ei tule olemaan pyöräilylle suosiollinen. Minun piti psyykata itseäni ajamaan reitti läpi säässä kuin säässä.

Ajopäivänä sade alkoikin pian aamuseitsemältä tapahtuneen lähdön jälkeen. Varsinainen ajo sujui kurinalaisesti ja vetovuoro vaihtui tasaiseen tahtiin telaketjuperiaatteella. Tapahtuman järjestelyt olivat Myllyn Pyöräilyn perinteitä noudattaen ensiluokkaiset.

Vauhti valitsemassani ns. maisemaryhmässä tuntui alussa verkkaiselta, mutta päivän kääntyessä iltaan totesin olevani ihan oikean tasoisessa porukassa. Ajaminen kellon ympäri teki tehtävänsä, varsinkin kun siitä toistakymmentä tuntia ajettiin sateessa.

Maaliviivan ylittäessäni tunsin olevani voittaja - vaikkakin vain itseni. Tuntui siltä, että kun tuosta reissusta selvisi kunnialla, niin selviää mistä vain. Fillarifoorumilla etukäteen hehkutetut Aurajoen rannassa hurraavat väkijoukot jäivät kyllä näkemättä; Turun keskusta oli nimittäin tuona sateisena iltana hiljainen kuin huopatossutehdas. Myös päivän koettelemusten kertaus ajokavereiden kanssa jokilaivalla huurteisen juoman ääressä jäi ainakin itseltäni väliin.

Sekä Pirkan 217 km lenkki että Route 300 kuuluvat Skandinavialoppet- tapahtumasarjaan, johon kuuluu näiden lisäksi kaksi pitkän matkan pyöräilyä sekä Ruotsista, Tanskasta että Norjasta. Jos osallistuisin parin vuoden sisään vielä johonkin noista ulkomaisista tapahtumista, olisin oikeutettu Skandinavialoppet kunniakirjaan. Olisiko se sitten se seuraava tavoite?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti